Onze waarden

Publié par admin le

De waarden van het Dilemme programma zijn dezelfde die CRÉSUS altijd al verdedigt. 

  • Inzet en onafhankelijkheid: Het Dilemme programma is, en zal onafhankelijk blijven. De consulenten die verbonden zijn aan het programma zetten zich stuk voor stuk in om de maatschappij duurzaam te veranderen, en iedereen die de mogelijkheid heeft te laten profiteren van hun ervaring en vakbekwaamheid.

 

  • Samenwerking en co-constructie: het Dilemme programma is ontwikkeld, en wordt tegenwoordig uitgevoerd in samenwerking en co-constructie met vele partners uit het bank-, verzekerings- en verenigingsleven. De trainingen worden zoveel mogelijk door twee opleiders verzorgd: een CRÉSUS consulent, en een vrijwilliger uit het bank- of verzekeringswezen. 

 

  • Vakbekwaamheid: Het Dilemme programma heeft ontwikkeld kunnen worden dankzij de ervaring en vakbekwaamheid die CRÉSUS in 25 jaar heeft opgebouwd. Dat het programma nog altijd zo goed op de realiteit aansluit, komt door al die jaren van opvang, begeleiding en een luisterend oor bieden aan huishoudens die geldproblemen of schuldlasten hebben. De Dilemme instrumenten kunnen niet zonder training gebruikt worden.

 

  • Open staan zonder te beoordelen: Het Dilemme programma heeft als doelstelling te trainen en te informeren, niet om te beoordelen. Het heeft CRÉSUS altijd vooral aan het hart gelegen om burgers verantwoordelijkheidsgevoel bij te brengen, niet om bijstand te verlenen, of een schuldige of slachtoffer aan te wijzen. De betrokken partijen uit de maatschappij rond een spelbord of app te verenigen, zonder commerciële belangen, om directe en eerlijke uitwisselingen te bevorderen. Deze innoverende methode is een middel om de stigmatisering tegen te gaan van een bepaald publiek, en de bank en de verzekering van hun voetstuk te halen.

 

  • Innovatie: Innovatie is de spil van het creatieve proces, en de ontwikkeling van het programma. Educatieve innovatie op de eerste plaats, want het Dilemme programma is onderdeel van een beweging die ludieke trainingen, en originele leermethoden promoot. Laten spelen om de discussie op gang te brengen, en het geldtaboe te overwinnen: dit is de voornaamste revolutie van het Dilemme programma. Sociale- en educatieve innovatie, de essentie van het Dilemme programma, wordt aangevuld met een innoverend gebruik van digitale ondersteuning.  
Catégories : Uncategorised